AŞK İÇİN FELSEFE, ASSOS...
Yazı ve  Fotoğraflar: Ömer Kokal

 

 

        Doğanın milyonlarca yılda şekillendirdiği kaya oluşumlarına, insanoğlunun binlerce yılda eklediği yapılar Assos’un karakterini oluşturuyor.

        

Sanat Kampı’nda tatil ve sanat
Bir hafta boyunca resim, fotoğraf ve drama konularında eğitim alıp, Kazdağı, Bozcaada, Truva gibi çevre gezileri yapmak isteyenlere.
Tel: (0212) 245 15 93.

 Galeri Leleg
Kent yaşamını geride bırakarak Assos’a yerleşen Önder ve Özgür Tokuç çifti, buradaki huzurlu ortamda yaptıkları resim ve seramiklerle yaşamlarını sürdürüyorlar.
Köy meydanı. Tel: (0286) 721 72 06.


Old Bridge House
Hollandalı Diana Elmacıoğlu’nun köyün dışında, tarihi taş köprünün yanındaki dört odalı butik oteli, sessizlik ve huzur arayanlar için ideal. Eski Köprü yanı, Behramkale. Tel: (0286) 721 74 26.

 Dondurmacı
Assoslu Yahya Kaplan’ın nefis meyveli dondurmalarını mutlaka tatmalısınız. Farklılık arıyorsanız, dondurmanızı waffle olarak ve muzlu denemelisiniz.
Assos Limanı.

 Öğretmenin Yeri
Behramkale köy meydanında bulunan küçük restoranın taş masalarında yiyeceğiniz yöreye özgü avcı böreğinin tadı damağınızda kalacak. 
Tel: (0286) 721 74 24.

 Antonio Eskici
Assos ve yakın çevre köylerinden toplanan, eski objelerin satıldığı küçük dükkânda mutlaka size göre bir şey bulacaksınız.
Behramkale köyü.

 Yörük köyleri
Assos’un yanıbaşındaki Çam Kabalak, Çamtepe ve Kaşkaya gibi köylerde, rengârenk geleneksel kıyafetleriyle yaşamlarını sürdüren yörükleri görmelisiniz.

 Kadırga koyu
Limandaki koy size çekici gelmezse, bölgenin belki de en temiz denizine sahip olan Kadırga koyunu deneyin. Koy, herkese yetecek kadar uzun olan kumsalıyla Assos ziyaretçilerini memnun ediyor.

 

Athena Tapınağı
Antik kentİnanılmaz bir kaya bloğunun üzerine kurulmuş olan antik kentin en etkileyici mekânı, Edremit Körfezi’ne hâkim manzarasıyla insanı büyüleyen Athena Tapınağı.

 Behramkale köyü
Yöreye özgü kızıl andezit taşından inşa edilmiş evleri, yine bu taşla kaplı sokaklarının yanı sıra, köy kahvesinin insana huzur veren manzarasıyla Behramkale köyü oldukça keyifli.

Assos Limanı
Ege denince akla gelen rakı, balık ve zeytinyağlı keyfini gerek öğlen, gerekse akşam saatlerinde yaşamak isteyenler için bölgenin en doğru adresi Assos’un limanı.

 Kehanet merkezi Apollon Smitheus
Antik dünyada kehanet ve tedavi özellikleriyle tanrılaştırılan Apollon adına yapılan tapınak, son dönemlerde yapılan restorasyon çalışmalarıyla önemli ölçüde ayağa kaldırıldı.
Gülpınar köyü.

 Uzun Ev
Assos’un sakinliğine yakışan Uzun Ev, gün içinde çay, kahve, geceleri ise canlı müzik dinleyip bira keyfi yapabileceğiniz en uygun mekân.
Assos Limanı.
Tel: (0286) 721 70 07.

     
 


 

 

 Öz Kamping
Hem doğanın içinde olmak, hem de ekonomik tatil yapmak isteyenler için bungalow ve çadırlarıyla hizmet veriyor.
Assos Limanı.
Tel: (0 286) 721 72 17.


Lembas Evleri

Behramkale evleri restore edilerek içinde jakuzisi, nefis manzaralı terası ve yemyeşil bahçesi olan butik evler haline getirilmiş. Behramkale Köyü.
Tel: (0286) 721 73 91.

 Macuncu
Behramkale’den antik kente çıkan taş döşeli sokakta karşınıza çıkan macuncu, size hem bu çıkış için enerji sağlar, hem de sizi çocukluğunuza götürüverir.


Eris Pansiyon

Amerikalı çift Emily ve Clinton emekli olduktan sonra bu keyifli küçük pansiyonu açarak Assos’a yerleşmiş. Dingin tatil sevenler için son derece uygun.
Tel: (0 286) 721 70 80.
www.assos.de/eris

 Sütun atölyeleri
Geçmişte Roma’ya sütun ihraç eden bölgede, o günlerden geriye kalan iki taş ocağındaki taş sütunlar insanı şaşırtıyor. Ocaklar sanki az önce terkedilmiş gibiler.
Kefalos, Koçali köyü.


 

  • Assos'a haftasonları Mayis ayından Eylül sonuna kadar her hafta tur düzenleyen Arnika Turizm'e
    0212 245 15 93 www.arnika.com.tr  ulaşabilirsiniz.






 Bu makale Voyager dergisinde Haziran 2005 de yayınlanmıştır.
 
 

 


TatilDefteri.com


Sitedeki fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu Ömer KOKAL'a aittir. Fotoğraf ve yazıların izin alınmadan kopyalanması, kullanılması
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Bu Site; 
                                   DESIGNED BY ErolSahin.COM (2005)
 

eXTReMe Tracker